Criza de pe piata muncii se resimte tot mai acut in domeniul agriculturii, iar fermierii sunt efectiv ingrijorati de faptul ca nu reusesc sa acopere locurile de munca din acest sector de activitate, vital pentru economia romaneasca.

Conform celor relatate de fermierii autohtoni, cetatenii romani din mediul rural prefera sa migreze catre locurile de munca din strainatate sau sa accepte ofertele de locuri de munca din cadrul societatilor mari de productie din orasele mari ale tarii.

In aceste conditii, nu este deloc surpinzator faptul ca fermierii romani au inceput sa se orienteze treptat catre recrutarea si plasarea muncitorilor straini, reusind intre timp sa se convinga de avantajele numeroase ale angajarii strainilor.

In special in zona Ardealului exista numerosi fermieri romani care desfasoara activitate in sectorul zootehnic. Acestia marturisesc faptul ca dupa anul 2007, anul primirii tarii noastre in Uniunea Europeana, le-a fost extrem de dificil sa gaseasca muncitori romani dispusi sa lucreze in agricultura din cauza exodului masiv al cetatenilor romani catre tarile din Occident. Este motivul pentru care fermierii au apelat la agentiile de recrutare din strainatate pentru aducerea si plasarea de muncitori straini nepalezi.

Cei mai multi fermieri sustin ca angajarea muncitorilor in agricultura din Nepal a fost o decizie excelenta pe termen mediu si lung iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Acestia se adapteaza foarte bine la mediul de lucru din Romania si sunt foarte motivati si deschisi sa invete lucruri noi, aspect care reprezinta plusuri importante pentru angajatorii romani.

Muncitori straini nepalezi sunt foarte dornici sa lucreze in domeniul agriculturii din tara noastra. Acestia sunt multumiti de salariul pe care il primesc in tara noastra, deoarece in tara natala de obicei nu castiga mai mult de 150 dolari lunar. In plus, sunt obisnuiti cu anotimpurile si temperaturile din tara noastra deoarece Nepalul este o tara muntoasa cu munti foarte inalti si conditii climatice diverse iar muncitorii in agricultura din Nepal sunt obisnuiti cu muncile agricole in orice conditii climatice.

In plus, muncitorii straini nepalezi sunt vorbitori de limba engleza si unii dintre ei reusesc sa invete sa comunice in limba romana in scurt timp dupa ce ajung in tara. Odata cu angajarea strainilor din Nepal vor fi eliminate o serie de griji curente legate de instabilitatea angajatilor, avand in vedere ca muncitorii straini vin de obicei in Romania pentru un contract cu o durata de 2 ani.

Mai ales in cadrul sectorului zootehnic dar si in alte domenii, muncitorii nepalezi sunt o solutie potrivita, si sunt caracterizati de angajatorii din Romania ca fiind constienti si constiinciosi la locul de munca, atenti la detalii si doritori de a rezolva cu bine sarcinile incredintate.

In cele din urma, fermierii romani au sustinut faptul ca pentru ei costurile de aducere a muncitorilor nepalezi la care se adauga costurile de salarizare, de cazare si masa pe durata contractului de munca incheiat cu acestia sunt chiar mai mici decat costurile cu angajarea muncitorilor romani in domeniu, intrucat acestia din urma de obicei solicita angajatorului si alte beneficii pe langa salariu cum ar fi zile libere pentru rezolvarea problemelor personale.

Cu o experienta continua in domeniul recrutarii pe piata muncii, compania Working Market Agency este agentia de recrutare din strainatate care recruteaza cu succes muncitori straini din tarile asiatice pentru companiile din tara noastra. Oferim, de asemenea, servicii de asistenta juridica permanenta asigurate de avocati specializati in dreptul muncii.