Incetul cu incetul, criza forței de muncă revine la cifrele de dinainte de pandemie. Angajatorii romani își găsesc tot mai greu mână de lucru, iar locurile de munca din toate domeniile raman neocupate, fapt ce genereaza un impact serios asupra economiei.

Incetul cu incetul, criza forței de muncă revine la cifrele de dinainte de pandemie. Angajatorii romani își găsesc tot mai greu mână de lucru, iar locurile de munca din toate domeniile raman neocupate, fapt ce genereaza un impact serios asupra economiei.

Unul dintre domeniile care resimte pe deplin situatia lipsei angajatilor este domeniul agriculturii. Efectiv fermierii din tara noastra nu gasesc muncitori in agricultura pentru ingrijirea si recoltarea plantelor si furajelor sau pentru cresterea si ingrijirea animalelor.

Muncitorii in agricultura din tara noastra prefera sa lucreze in alte state ale Uniunii Europene, lasand astfel complet descoperit acest sector de activitate in tara noastra. Angajarea strainilor a devenit astfel sursa principala de furnizare a fortei de munca pentru agricultura romaneasca iar antreprenorii romani din acest domeniu au observat ca este avantajos sa recrutezi muncitori straini din spatiul non UE.

Munca in strainatate este privita cu multa seriozitate de catre muncitorii straini asiatici, avand in vedere faptul ca le este oferita oportunitatea de a lucra in Europa pentru un salariu de cateva ori mai mare decat cel din tara de provenienta. Astfel, muncitorii asiatici au un randament ridicat, nu absenteaza de la locul de munca si sunt dispusi sa ofere un grad ridicat de productivitate la locul de munca.

Posibilitatea de recrutare a muncitorilor straini in domeniul agriculturii pe care v-o oferim este una ampla, personalul strain provenind din tari asiatice precum Nepal, India, Sri Lanka, Vietnam, Bangladesh, Turcia sau Pakistan si acoperind in totalitate calitatea gestionarii corecte a procesului de reciclare a deseurilor in cadrul fabricilor de reciclare si sortare a deseurilor.

Este important de mentionat faptul ca in prezent salariul minim pentru muncitorii straini este la acelasi nivel cu salariul minim pentru cetatenii romani. Stabilitatea la locul de munca este un alt avantaj care rezulta automat prin angajarea strainilor, deoarece acestia vin in mod normal sa lucreze in Romania pentru perioade contractuale de doi ani care pot fi si prelungite.

In general, un muncitor din Asia vine in Romania cu gandul de a munci pentru a obtine rezultate si a multumi compania angajatoare, iar ceea ce el ofera la locul de munca este apreciat de angajator. Salariile din tara noastra sunt foarte atractive pentru muncitorii straini extracomunitari, mai ales in domeniul agriculturii, astfel incat un angajator poate sa opteze pentru angajarea unor muncitori straini productivi, seriosi si responsabili, astfel cum sunt muncitorii straini asiatici.

In consecinta, foarte multi antreprenorii romani apeleaza cu succes la recrutarea si angajarea strainilor din Asia pentru ocuparea locurilor de munca, unul dintre motivele acestei decizii fiind costurile angajatorului roman cu forta de munca din strainatate care, per ansamblu, sunt mai mici si in plus angajatorul are garantia stabilitatii personalului angajat.

Beneficiind de o experienta neintrerupta in domeniul recrutarii strainilor din tarile non UE, agentia de recrutare si plasare forta de munca Working Market Agency va poate sprijini pentru aducerea muncitorilor straini pentru compania dumneavoastra, indeplinind cu profesionalism  si in conditii de legalitate deplina toate procedurile aferente recrutarii si plasarii muncitorilor straini pentru companiile din Romania.