Oferta de locuri de munca in domeniul serviciilor HoReCa are in vedere anumite abilitati si competente ale candidatilor solicitate de majoritatea angajatorilor din acest domeniu. Astfel, rabdarea, tactul, orientarea catre client, aptitudinea de a solutiona probleme sau cerinte ale clientului survenite pe moment sunt doar cateva repere in ceea ce priveste ocuparea locurilor de munca din domeniul serviciilor.

Recrutarea si plasarea muncitorilor asiatici in domeniul serviciilor hoteliere, spa, restaurante, baruri sau cafenele este de notorietate pretutindeni in lumea occidentala si din ce in ce mai mult si in tara noastra. Multi considera ca muncitorii asiatici sunt exotici și pot fi un trigger pentru clienti in anumite domenii. Prin urmare, angajarea strainilor asiatici ar putea reprezenta un concept de marketing excelent pentru business-urile din domeniul HoReCa din tara noastra.

Un alt element deosebit de important il reprezinta beneficiile rezultate pentru angajatori prin aducerea de noi competente, cunostinte si chiar inovare, dar in egala masura reprezinta si un avantaj competitiv pentru multe companii. Ospitalitatea asiatica a castigat o reputatie excelenta in ceea ce priveste calitatea facilitatilor si serviciilor in ultimile decenii.

Tarile asiatice sunt purtatoarele unor modele unice de ospitalitate care izvorasc dintr-un context istoric si cultural deosebit. Astfel, asiaticii au abilitati speciale de a lucra manual si sunt binecunoscuti pentru orientarea catre detalii, aspecte care ii califica pe deplin pentru munca in strainatate in sectorul HoReCa. Cultura asiatica are la baza principiul de “bunatate si daruire”.

Recrutarea strainilor din Asia este un castig si prin faptul ca acestia realizeaza totul cu pasiune si implicare. De la felul in care este preparat un anumit fel de mancare, pana la modul in care este aranjat, pozitionat pe masa si consumat – toate au o semnificatie in culturile asiatice.

Muncitorii asiatici cum ar fi de exemplu bucatarii, ajutorul de bucatar, ospatarii sau  personalul de la receptie sunt cheia succesului oricarui restaurant cu specific sau a oricarei bucatarii internationale. Rapizi, dar si foarte atenti, asiaticii folosesc mai multe stiluri de gatit, foarte cautate in intreaga lume. Cu titlu de exemplu, mentionam celebrul “wok”, cunoscut si sub numele de “cha’o” care serveste la prajirea rapida a ingredientelor la o caldura mai mare decat cea folosita la mancarea normala.

Recrutarea strainilor din Asia este recomandabila pentru o multitudine de motive. In Romania, salariul minim pentru muncitori straini este acelasi cu salariul minim pentru cetatenii romani. Una dintre problemele intampinate de angajatori este instabilitatea angajatilor romani la locul de munca, acestia pleacand dupa cateva saptamani sau luni de la angajare. In cazul angajatilor asiatici, acestia vin de obicei pentru un contract cu o durata de doi ani si sunt focusati pe indeplinirea sarcinilor de serviciu, conferind stabilitate la locul de munca.

Compania Working Market Agency va ofera servicii complete de recrutare si plasare de muncitori straini din spatiul non UE. Echipa noastra vine cu solutii optime si rapide pentru rezolvarea lipsei de personal din cadrul companiei dumneavoastra. Paleta de servicii de recrutare si plasare personal din Asia, oferita de compania noastra, acopera zone variate, de la personal calificat pentru hoteluri, restaurante, saloane de infrumusetare si masaj pana la forta de munca pentru sectorul industrial, in domeniul textil si al constructiilor.