Trecuta prin experienta pandemiei si a diferitelor restrictii impuse de autoritati, piata muncii din Romania are nevoie mai mult decat oricand de muncitorii straini asiatici. Astfel, tot mai multe companii, în special din zona producției și a construcțiilor, sunt pregatite din nou să apeleze la angajarea de muncitori din Asia.

Recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici s-a dovedit a fi un adevarat loz castigator pentru foarte multe companii din tara noastra. Strainii aduc stabilitate în echipele în care lucrează, se adaptează ușor, sunt mereu deschiși să învețe lucruri noi, sunt harnici și responsabili. Pentru ei, un loc de muncă în Europa este o oportunitate extraordinară, pentru că astfel își pot întreține familiile, și cei mai mulți dintre ei profită din plin de această șansă.  

La finalul anului trecut, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a stabilit că numărul maxim de muncitori străini din spatiul non UE ce pot fi aduși în România, în acest an, va fi de 25.000. In contextul actual al cererii ridicate de muncitori straini, este foarte probabil ca acest contingent sa fie atins rapid si prin urmare numarul de straini nou acceptati la munca in tara noastra sa fie suplimentat de Guvern pe parcursul acestui an.

Foarte multi angajatori din tara noastra au descoperit, in ultimii ani, beneficiile incontestabile ale angajarii strainilor. Fie ca acestia doresc crearea unor echipe de muncitori in constructii sau muncitori pe santier formate din muncitori straini sau doresc sa isi completeze echipele cu muncitori straini pentru diverse departamente sau activitati punctuale, recrutarea si plasarea strainilor este din ce in ce mai des intalnita pe piata muncii din Romania.

România se confrunta de multi ani cu o criză acută pe piaţa forţei de muncă, numărul salariaţilor şi gradul de profesionalizare înregistrând o scădere în ultimii ani. La aceasta se adauga instabilitatea personalului autohton, mai ales in sectoarele de activitate din zona productiei, a agriculturii sau a sectorului HoReCa, fapt care afecteaza negativ performantele companiilor angajatoare.

Plasarea muncitorilor straini cum ar fi muncitorii in constructii, muncitori pe santiere, muncitorii in agricultura, precum si in multe alte domenii de activitate raspunde unei duble nevoi, pe de o parte beneficiaza angajatorilor romani dar si statului roman care incaseaza taxe pentru fiecare dosar al muncitorilor straini care aplica pentru obtinerea avizului de munca, a vizei de munca pentru Romania si a permisului de sedere in scop de munca, iar pe de alta parte ajuta muncitorii straini si statele de origine ale acestora.

Este important de retinut faptul ca salariul minim pentru cetatenii straini este in continuare la acelasi nivel cu salariul minim pentru cetatenii romani, iar munca in strainatate in cadrul unei companii din tara noastra reprezinta pentru cei mai multi muncitori straini o extraordinara oportunitate de viata si de munca pentru ei si familiile lor.

Compania Working Market Agency este o companie specializata in recrutarea personalului din Asia, pentru diverse domenii de activitate. Prin buna cunoaștere a cadrului legislativ ce reglementează șederea și munca cetățenilor străini în România, agentia noastra de recrutare din strainatate oferă angajatorilor din tara noastra servicii complete de recrutare și plasare a forței de muncă.