Cei mai multi dintre noi auzim sau am auzit oameni spunand că ar munci, dar nu au unde. Se pare ca lucrurile nu stau chiar așa intrutotul. În țară, in acest moment, sunt din ce în ce mai multe locuri de muncă neocupate, dupa cum arată institutiile statului, doar că nu există doritori.

Din analiza Institutului National de Statistica reiese că avem din ce în ce mai multe locuri de muncă disponibile, iar angajatorii romani se confrunta cu mari dificultati in recrutarea de personal pentru ocuparea posturilor libere.

In mod concret, în al doilea trimestru al anului curent, numărul locurilor de muncă vacante a fost de 39.500. Se consemnează, deci, o creștere a numărului locurilor de muncă vacante cu 1.100 faţă de trimestrul anterior.

Prin urmare, rezulta cu prisosinta ceea ce este deja un factor de notorietate, anume ca România se confruntă cu o criză acută de forță de muncă. În piață există joburi, pentru foarte multe categorii profesionale, dar nu există oameni dornici să le ocupe.

Exista in acest moment, cel putin la nivel oficial, peste 8.000 locuri de muncă vacante în industria prelucrătoare, totodată si în activităţile de transport şi depozitare, respectiv comerţ (400 locuri vacante pentru fiecare în parte), urmate de cele de hoteluri şi restaurante (300 locuri vacante). In mod neoficial, locurile de munca neocupate sunt mult mai numeroase.

Solutia deja verificata care a dat multe satisfactii angajatorilor romani o reprezinta recrutarea si plasarea muncitorilor straini din Asia care pot ocupa cu succes locurile de munca neocupate din tara noastra. Angajarea strainilor este sustinuta si recomandata inclusiv de catre Guvernul Romaniei, care recent a suplimentat numarul de straini extracomunitari admisi pe piata muncii din Romania pentru anul 2021.

Muncitorii in constructii, muncitorii pe santier, muncitorii in agricultura, muncitorii in zona industriala, de productie sau de prelucrare, cei care asigura servicii de curatenie si ingrijire, muncitorii pentru sectorul HoReCa sau cei din zona comertului pot fi cu usurinta gasiti si recrutati din tarile asiatice.

Reamintim faptul ca asiaticii sunt calificati in diferite meserii cum ar fi zidar, lucrator pe beton, dulgher, fierar, sudor, lucratori comerciali, bucatari, ospatari si vanzatori, personal pentru curatenie si menaj, croitori si multe altele asemenea. Cei mai multi dintre acestia au experienta relevanta in domeniile de activitate dobandite prin munca in strainatate in tarile de origine sau in alte tari.

Alegand forta de munca din Asia aveti garantia stabilitatii personalului angajat si a responsabilitatii si seriozitatii acestuia, deoarece contractele de munca sunt multianuale, fapt ce confera stabilitate resursei umane dar si predictibilitate in cresterea si dezvoltarea companiei.

Agentia de recrutare si plasare de forta de munca din strainatate Working Market Agency este prezenta pe piata serviciilor de recrutare si plasare a personalului strain in Romania de o lunga perioada de timp, iar activitatea neintrerupta a companiei noastre si parteneriatele de succes create si consolidate de-a lungul vremii ne recomanda ca pe o agentie de top de recrutare de personal strain in Romania.