România trăiește deja de peste un deceniu o criză majoră de personal care se manifesta in aproape toate domeniile de activitate. Lipsa ocuparii locurilor de munca ramane si in anul 2021 una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă angajatorii români.

Pentru ocuparea locurilor de muncă din România, companiile romanesti dar si multinaționale, inclusiv firmele cu mai puțini angajați, apelează la agentiile de recrutare din strainatate cum ar fi compania Working Market Agency.

Unul dintre motivele importante ale migrației lucrătorilor autohtoni este reprezentat de salariile mici plătite de angajatori, insa la randul lor angajatorii din Romania s-au convins de rezultatele excelente pe care le pot obtine prin angajarea strainilor.

Muncitorii straini asiatici  care vin în România sunt vorbitori de limbă engleză, sunt sociabili și se integrează ușor la locul de muncă. De asemenea, personalul asiatic este bine pregătit si foarte serios si in general asiaticii lucrează rapid și eficient.

Salariile acceptate de personalul asiatic sunt mai mici, iar aceștia se concentreaza si se implica foarte mult la locul de munca. Una dintre problemele intampinate de angajatori cu angajatii din Romania este aceea ca acestia solicita frecvent zile libere pentru rezolvarea chestiunilor familiale sau gospodaresti, fapt care nu se intampla atunci cand se angajeaza muncitori sin strainatate.

Putem constata faptul că recrutarea si angajarea strainilor este o alegere înțeleaptă pe care ar trebui să o considere orice angajator. Asiaticii reprezintă în acest moment cea mai bună si eficienta variantă pentru soluționarea efectelor deficitului de pe piața forței de muncă din România, fapt care este confirmat de antreprenorii romani.

Etapele angajării străinilor de către angajatori, persoane fizice sau juridice din România, vor incepe cu solicitarea si obţinerea avizului de angajare, obţinerea unei vize de lungă şedere in scop de munca, ajungerea in Romania a muncitorului strain si semnarea contractului individual de munca si ulterior eliberarea unui permis de şedere în scop de muncă.

Toate aceste proceduri au specificul lor, implica obtinerea unor documente specifice si constituirea unor dosare care se vor depune la Inspectoratul General pentru Imigrari alaturi de plata unor taxe legale. Toate aceste proceduri trebuie indeplinite intocmai, deoarece lipsa unor documente sau depunerea unor documente necorespunzatoare poate conduce la amanarea termenului de solutionare si de eliberare a documentelor.

Recrutarea strainilor se poate realiza, teoretic si practic, in aproape toate domeniile de activitate. Muncitori in constructii, muncitori pe santier, muncitori in agricultura, muncitori in sectorul HoReCa sau in industria textila, muncitori calificati in fabrici si ateliere, personal pentru centrele de ingrijire si  asistenta, personal pentru depozitele de marfuri si spatii logistice, sunt doar cateva dintre pozitiile ce pot fi ocupate cu succes de muncitorii straini asiatici.

Cu o experienta relevanta si continua in recrutarea si plasarea strainilor din Asia, compania Working Market Agency vine in sprijinul clientilor nostri angajatori din Romania, preluând activitatea de recrutare și selecție de personal folosind metodele proprii pentru obtinerea celor mai bune rezultate in angajarea strainilor.