Exemplu din domeniul industial: muncitor calificat, specializarea sudor calificat pentru munca in santiere navale.

In general pentru specializarile tehnice, WORKING MARKET AGENCY solicita cel putin o recomandare din partea unui fost angajator si de asemenea, solicita o scrisoare cu detalierea mai exacta a activitatilor prestate de catre potentialul nou recrut la fostul loc de munca.

Scrisoarea cu detaliile muncii prestate este discutata cu angajatorul roman, iar daca acesta corespunde criteriilor impuse, se intocmeste o lista cu intrebari pentru interviul on-line.

Daca in urma interviului on-line partile decid sa colaboreze, WORKING MARKET AGENCY se va ocupa de toate formalitatile necesare angajarii cetateanului strain in Romania.

Exemplu din domeniul casnic: bona ideala

Când se gândesc sa angajeze o bona majoritatea părinților cred ca interviul nu este cel mai eficient mod de a își da seama dacă persoana intervievată este sau nu potrivita familiei lor.

O bona este acea persoana care a decis sa aibă grija de copii full – time și sa își facă o cariera din acest lucru ori o persoana care iubește pur și simplu copii.

Bona ideala are cunostinte vaste despre diferitele stadii de dezvoltare a copiilor, este capabila sa aibă grija de copiii mici, nou – născuți, știe sa își planifice activitățile astfel încât aceștia sa aibă parte de joacă, distracție și învățat în același timp.

O bona serioasă este respectuoasa cu angajatorii săi și cu intimitatea acestora.

De ce personal calificat?

România se confruntă cu o acută lipsă de forță de muncă în foarte multe zone din țară, România fiind în competiție directa pentru forța de muncă întreaga Europă. Statisticile confirma ca unu din trei angajatori din România întâmpină dificultăți în a ocupa posturile de munca vacante pentru ca pur și simplu nu există oameni calificați să facă munca pe care ei o caută.