Muncitorii vietnamezi reprezinta in acest moment cel mai numeros grup de muncitori straini extracomunitari care lucreaza in tara noastra, cu peste 4700 de permise de munca active, conform datelor oficiale transmise de Inspectoratul General pentru Imigrari.

Recrutarea si plasarea muncitorilor straini vietnamezi pentru piata muncii din Romania s-a dovedit a fi o solutie excelenta, deoarece practic acesti muncitori sunt inzestrati cu abilitati extraordinare pentru domenii si activitati cu nevoie uriasa de forta de munca calificata: agricultura si zootehnie, ingrijire batrani si persoane cu dizabilitati, service auto, transporturi, bucatarie si cofetarie, confectii si moda, hoteluri, centre spa, constructii.

Astfel, managerii din constructii precizeaza faptul ca Asia este o piata care ofera acum forta de munca calificata si disponibila. In Vietnam, spre exemplu, salariile sunt mult mai mici decat in Romania si automat oamenii sunt dispusi sa vina sa munceasca aici.

In ceea ce priveste salarizarea muncitorilor, antreprenorii mentioneaza ca aceasta nu este diferita fata de cea oferita unui muncitor roman. Salariile pentru muncitorii straini sunt aceleasi, dar spre deosebire de premizele din momentul angajarii unui muncitor roman, muncitorii vietnamezi vor fi prezenti cel putin doi ani la locul de munca. Mai mult decat atat, intrucat muncitorul strain vine in Romania pentru munca in strainatate, anagajatorii nu se vor confrunta cu absentele sau invoirile de la locul de munca pentru rezolvarea problemelor de familie sau gospodaresti.

De partea cealalta, muncitorii vietnamezi vin conform programului la locul de munca, iar ca si productivitate se situeaza foarte bine, fiind foarte apreciati de angajatori din acest motiv. Seriozitatea, constiinciozitatea si responsabilitatea sunt atributele muncitorilor vietnamezi. Angajatorii precizeaza faptul ca muncitorii vietnamezi in constructii sau pe santier sunt foarte grijulii cu utilajele si in general cu tot ceea ce inseamna bunurile si uneltele companiei.

Alte domenii in care muncitorii vietnamezi s-au facut remarcati in mod deosebit sunt fermele si gradinaritul, fabricile si in silvicultura sau sau agricultura clasica, inclusiv muncitori in domeniul ingrijirii animalelor. De asemenea se vor gasi foarte usor oameni din Asia care vor sa lucreze ca stivuitori si tractoristi, gradinari priceputi care sa se ocupe de mediile rezidentiale si centrele comerciale pentru amenajari.

Pentru firmele care activeaza in domeniul auto, centre de reparatie, inspectie si intretinerea masinilor se poate intermedia aducerea de muncitori vietnamezi in Romania prin intermediul agentiei noastre specializata in recrutarea si plasarea fortei de munca din strainatate. Astfel, vom putea intermedia pentru afacerea dumneavoastra aducerea de mecanici priceputi si cu experienta, tinichigii, vopsitori, motoristi sau orice tip de personal calificat de care aveti nevoie.

Un alt domeniu pentru care agentia noastra de recrutare din strainatate poate intermedia gasirea de personal calificat din Vietnam este cel al restaurantelor, cofetariilor si firmelor de catering, unde nevoia de personal este accentuata, mai ales in domeniul livrarilor la domiciliu sau la serviciu, domeniu care in prezent cunoaste o dezvoltare intensa ca urmare a efectelor pandemiei.

Compania Working Market Agency realizeaza o planificare atenta și personalizata a serviciilor de recrutare si plasare forta de munca din spatiul non UE pe care le ofera clientilor sai. Ne implicam in toate etapele gasirii fortei de munca din Asia, beneficiind de sprijinul unei echipe de profesionisti cu experienta.