Sectorul constructiilor este un domeniu cheie al economiei tarii noastre, care a cunoscut o dezvoltare exponentiala in ultimele decenii. In aceste conditii, ocuparea locurilor de munca pentru indeplinirea obiectivelor de investitii aflate in curs de executie sau in curs de planificare este o chestiune ingrijoratoare pentru angajatorii romani.

Astfel, lipsa din ce in ce mai acuta a fortei de munca in domeniul constructiilor pune in pericol inclusiv investititiile care ar trebui realizate de tara noastra conform Programului National de Redresare si Rezilienta. Acest program se bazeaza pe fondurile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană prin NextGenerationEU în vederea atingerii jaloanelor şi a ţintelor în materie de reforme şi investitii.

Concret, in acest moment, ar fi nevoie de inca 200.000 de muncitori in constructii, potrivit patronatelor din domeniu. Cel mai ingrijorator este faptul ca nu exista personal calificat disponibil in tara noastra si de asemenea, nu exista nici suficienti studenti inscrisi la facultatile de profil care sa asigure viitorul in acest domeniu, in anii urmatori.

Astfel, solutia pentru piata muncii din sectorul constructiilor este si va ramane recrutarea si plasarea muncitorilor straini. În prezent, pe şantierele din ţară, lucrează circa 10.000 de muncitori din Asia, si numarul acestora va creste cu siguranta pentru multi ani de acum inainte.

Angajarea strainilor din tari asiatice este cea mai buna si cea mai accesibila solutie in acest moment pentru ocuparea locurilor de munca din sectorul constructiilor. Avantajele recrutarii strainilor s-au confirmat pe deplin in ultimii ani, solutia fiind sustinuta si de Guvernul Romaniei prin suplimentarea numarului de lucratori straini extracomunitari nou admisi pe piata muncii.

Muncitorii asiatici reprezinta o resursa umana valoroasa intr-o multime de domenii, in special in domeniul constructiilor, unde deficitul de muncitori este ridicat. Personalul asiatic in constructii este calificat in diferite meserii cum ar fi zidar, lucrator pe beton, dulgher, fierar, sau operator masini si utilaje.

Muncitorii vietnamezi, muncitorii din India sau Sri Lanka, muncitorii nepalezi, muncitorii din Bangladesh si cei din Pakistan, precum si muncitorii din Turcia sunt alegerea potrivita pentru ocuparea locurilor de munca vacante din domeniul constructiilor, aria de selectie a personalului asiatic fiind foarte ampla.

Trasaturile definitorii precum spiritul de echipa, anduranta si meticulozitatea la care se adauga rezistenta fizica si la zgomot sunt doar cateva dintre calitatile care ii recomanda pentru domeniul constructiilor. In plus, muncitorii asiatici din domeniul constructiilor sunt doritori sa lucreze in tara noastra, deoarece fata de salariile din Asia, cele din Romania sunt mult mai mari si mai atragatoare.

Agentia de recrutare si plasare a fortei de munca Working Market Agency ofera intermedierea angajarii in Romania, in toate domeniile, pentru personalul strain din tari asiatice precum Turcia, India, Nepal, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka sau Vietnam, asigurand totodata si asistenta juridica prin avocati specializati pe toata perioada parcurgerii procedurilor de recrutare a personalului strain pentru compania dumneavoastra.