Dincolo de criza sanitara, pandemia a mai creat o criza pe piata muncii, din care se remarca in mod deosebit criza de bucătari, ospătari și barmani. In tara noastra, patronii de localuri sunt nevoiţi să aducă muncitori de afară pentru a putea desfasura activitatea.

Antreprenorii romani se declara foarte ingrijorati de lipsa ocuparii locurilor de munca din domeniu, mentionand chiar faptul ca niciodată nu s-au lovit de greutatea pe care o resimt acum pentru ca sunt foarte, foarte multe persoane care și-au schimbat domeniul de activitate si nu mai lucrează în HoReCa.

Acestia motiveaza faptul ca politica guvernamentala din timpul pandemiei, perioada in care s-a recurs la inchiderea si deschiderea de cateva ori a restaurantelor, a determinat ca oamenii sa nu mai aiba incredere in acest domeniu de activitate.

Cifrele statistice demostreaza dimensiunea problemei lipsei de forta de munca in domeniul HoReCa. De pilda, daca in anul 2019, industria ospitalităţii număra 400.000 de angajaţi, acum aceasta nu are mai mult de 280.000, iar cifrele de afaceri pentru firmele de profil au scăzut cu pana la 80%.

In aceste conditii, angajatorii romani recurg la opţiunea angajarii strainilor, astfel incat recrutarea si plasarea strainilor din tari asiatice precum Nepal, Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan, Vietnam, Turcia sau India reprezinta solutia pentru a avea personalul corespunzator si in numar suficient pentru desfasurarea activitatii.

Tarile asiatice sunt renumite pentru călătorii și turism, așa că exista un număr mare de candidați pentru diferitele tipuri de locuri de muncă în industria ospitalității. Cu o calificare din țara de origine, se poate furniza lucrători specifici în funcție de cerințele de recrutare ale angajatorilor.

Bucatari, ajutoare de bucatari, barmani, chelneri, ospatari, personal de paza, pot fi gasiti cu relativa usurinta pe piata din Asia. Munca in strainatate este o optiune foarte apreciata de asiatici, avand in vedere ca salariile din Romania sunt foarte atragatoare pentru acestia.

Pentru recrutarea si plasarea strainilor din Asia, agentia de recrutare din strainatate Working Market Agency va sta la dispozitie cu solutionarea pentru dumneavoastra a tuturor procedurilor legale si obtinerea tuturor documentelor necesare in scopul angajarii in mod legal a cetetenilor straini asiatici in cadrul companiei dumnevoastra.

Daca doriti sa propulsati afacerea dumneavoastra in domeniul HoReCa prin angajarea celor mai bune persoane, puse la dispoziție de experții noștri în recrutare, va recomandam recrutarea strainilor din Asia. Angajații asiatici creează o cultură organizațională, contribuie la dezvoltarea afacerii și devin promotorii brandului companiei.

Echipa Working Market Agency cunoaște cu exactitate care sunt procedurile de recrutare și angajare ale cetățenilor din Asia, documentația și vizele necesare pentru șederea și angajarea acestora pe teritoriul țării noastre. Ne ocupăm de toate formalitățile pentru ca grijile companiei dumneavoastra sa fie lasate la o parte și să va puteti bucura de beneficiile de a avea personal calificat potrivit pentru nevoilor din cadrul companiei.