Incepand din luna martie si pana in prezent, din cauza restrictiilor implementate pentru stavilirea pandemiei de COVID-19, s-a constatat o crestere foarte mare cu pana la 400% a vanzarilor online de alimente si produse.

Acest fapt a insemnat dezvoltarea fara precedent a comertului online dar si cresterea necesarului de personal pentru ocuparea locurilor de munca din domeniul vanzarilor sau a spatiilor de depozitare precum si a locurilor de munca din cadrul firmelor de curierat si livrari.

Astfel, datele oficiale arata faptul ca alimentele, produsele pentru sport si fitness, jucariile, cartile, bijuteriile si cele pentru casa sunt categoriile care au inregistrat, anul acesta, cele mai mari cresteri ale vanzarilor in mediul online, la nivel mondial, potrivit unei analize realizate, in 40 de tari, inclusiv in Romania, de catre o platforma de suport pentru firmele de comert online.

Cea mai mare crestere in vanzarile online a avut-o categoria produselor alimentare. Incepand cu luna martie a acestui an, vanzarile online de alimente au crescut cu pana la 400%, cresterea ramanand constanta in ultimele luni, la peste 300%. O evolutie similara a avut-o categoria produselor de sport & fitness, ce a atins in luna iunie o crestere de 250% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Trendul de crestere s-a mentinut pe tot parcursul anului, ultimele luni consemnand o majorare de peste 150%.

Produsele si decoratiunile pentru casa, jucariile, cartile, bijuteriile si electronicele au inregistrat, de asemenea, vanzari de peste 150%. In ultimele luni, avansul s-a pastrat in jurul unei cresteri de 100%. Astfel, in mod firesc, angajatorii au ofertat noi locuri de munca in domeniul vanzarilor si domeniile adiacente, lovindu-se insa de lipsa fortei de munca autohtone.

In aceste conditii, recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici pentru domenii precum sectorul de vanzari, muncitori in cadrul depozitelor logistice si de depozitare a marfurilor, muncitori in cadrul firmelor de curierat a devenit o solutie excelenta pentru rezolvarea problemelor legate de forta de munca din aceste domenii direct legate de comertul online.

Va recomandam angajarea de straini din tari asiatice precum Nepal, India, Vietnam, Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan sau Turcia, persoane calificate sau necalificate, pentru aprovizionarea cu produse a depozitelor, incarcarea, manipularea si transportul marfurilor din depozite sau prepararea comenzilor. De asemenea va recomandam recrutarea si plasarea muncitorilor straini in domeniul vanzarilor sau in domeniul curieratului si livrarilor la domiciliu.

Muncitorii straini asiatici sunt harnici, rapizi, disciplinati si responsabili si sunt dornici sa aplice pentru munca in strainatate. Acestia vin in tara noastra cu scopul de a munci, incheind contracte de munca cu durata multianuala, care vor asigura stabilitatea resursei umane in compania dumneavoastra. O data rezolvata aceasta problema, compania va avea o baza solida pentru implementarea masurilor de planificare si dezvoltare.

Compania Working Market Agency este agentia de recrutare de forta de munca care va poate ajuta, in mod profesionist, pentru rezolvarea necesitatilor companiei dumnevoastra in domeniul resurselor umane. Va putem sprijini in mod concret pentru recrutarea si plasarea muncitorilor straini din spatiul non-UE de care aveti nevoie pentru afacerea dumneavoastra.