In general, importul de forță de muncă din străinătate presupune în primul rând o etapă de recrutare destul de stricta si de mai lungă durată. Apoi, de la momentul inițial în care este relizată documentația și sunt demarate procedurile de obținere a avizelor și până la angajare, pot aparea diferite situatii si probleme care pot prelungi durata recrutarii sau chiar sa genereze costuri suplimentare.

De aceea, este foarte indicat ca recrutarea si plasarea muncitorilor straini sa fie realizata de personal calificat si instruit, bun cunoscator a legislatiei din domeniul imigratiei si dreptului muncii, fapt ce va va scuti cu siguranta de probleme suplimentare si batai de cap inerente, de intarzieri la obtinerea documentelor specifice sau chiar de costuri in plus.

Astfel, unele documente necesare pentru a fi depuse la Inspectoratul General pentru Imigrari in scopul obtinerii avizelor de munca au un termen de valabilitate care, odata depasit, va trebui solicitat un nou document valabil, ceea ce ar presupune timp suplimentar de cateva zile sau chiar saptamani si inevitabil intarzierea solutionarii dosarului de catre autoritatea de imigratie.

Mai mult decat atat, documentele de munca cum ar fi contractul individual de munca sau actul doveditor al resedintei muncitorului strain in Romania trebuie sa fie in deplina conformitate cu cerintele legale, altminteri existand posibilitatea ca Inspectoratul General de Imigrari sa solicitate prezentarea unor documente corect intocmite fapt ce presupune reprogramarea depunerii documentelor si astfel un timp valoros pierdut.

In esenta, recrutarea si angajarea strainilor implica faptul ca societatile angajatoare să cunoască foarte bine cadrul legislativ pentru a şti exact ce demersuri trebuie să întreprindă si ce acte sa intocmeasca, avand in acest sens toate responsabilitatile ce decurg conform legii.

Este motivul pentru care echipa din cadrul agentiei de recrutare si plasare de forta de munca din strainatate Working Market Agency acorda intotdeauna o importanta deosebita asistarii, reprezentarii si consilierii clientilor nostri, prin intermediul cabinetului de avocatura partener, pe tot parcursul procesului de recrutare, pana la finalizarea cu succes a acestuia.

De multe ori consilierea specifica acordata de avocatii parteneri specializati in dreptul muncii si dreptul imigratiei s-a dovedit a fi extrem de utila si apreciata de clientii nostri, acestia avand astfel posibilitatea de a beneficia nu numai de servicii standard de recrutare, obtinere a documentelor specifice pentru plasarea fortei de munca din strainatate ci si de sfatul valoros al unor profesionisti ai dreptului, cunoscatori ai legislatiei imigratiei si de dreptul muncii.

In mod concret, angajatorii care au apelat la serviciile agentiei noastre de recrutare din strainatate au avut posibilitatea de a beneficia de sfaturi si recomandari incepand de la momentul recrutarii muncitorilor straini, al intocmirii fisei postului si a ofertelor ferme de angajare cerute de Inspectoratul General pentru Imigrari si pana la etapa post angajare.

Compania Working Market Agency se mandreste cu realizarile sale profesionale, desfasurand o activitate neintrerupta pe intreaga durata a pandemiei. Agentia noastra va pune la dispozitie servicii de recrutare si plasare de personal strain asiatic necalificat, semicalificat sau calificat dar si consiliere speficifica si asistenta juridica calificata pe intreaga durata a procesului de recrutare si ulterior dupa angajarea muncitorilor straini in cadrul companiei dumneavoastra.