In perioada 12 -13 noiembrie 2019 a fost organizata la Academia de Studii Economice din Bucuresti conferinta “Bucharest Food Summit”, cand au fost invitate personalitati remarcante din business-ul romanesc.

Programul conferintei a fost structurat in cateva panel-uri, in prima zi fiind organizare 4 panel-uri, iar in ziua a doua un panel.

In prima zi a conferintei, in cadrul primului panel, tematica discutiilor a fost “Evolutia calitatii fortei de munca in agribusiness, productie alimentara, de bauturi si HORECA in Europa Centrala si de Sud – Est”. Moderatorul panel-ului a fost dl. Gheorghe Hurduzeu, decanul Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE.

Printre speakerii din cadrul acestui panel s-au numarat:

  • D-na Oana Livia Badea, fondatorul societatii Working Market Agency, care a vorbit despre “Integrarea fortei de munca importate. Eficienta si avantaje imediate”;
  • Jakob Haussman, antreprenor Mica Elvetia, care a vorbit despre “Trei cai de imbunatatire a calitatii fortei de munca”;
  • Ion Biris, antreprenor Loft, care a vorbit despre “Protectia investitiei in training-ul fortei de munca”;
  • Dan Gataiantu, Managing Partner Austria of Stein & Partner, care a vorbit despre “Leadership in vreme de incertitudine si lipsa a fortei de munca” si
  • D-na Anita Panait, Director Executiv Hora, care a vorbit despre “Provocarile incadrarii fortei de munca non-UE”.

Doamna Oana Livia Badea, fondatorul agentiei de recrutare si plasare de personal Working Market Agency, a declarat in cadrul conferintei ca Romania este al doilea exportator de forta de munca dupa Siria, iar in acelasi timp importa forta de munca din spatiul non-EU. In link-ul atasat se regaseste o parte din discursul doamnei Oana Livia Badea. http://foodbiz.ro/2019/11/22/oana-livia-badea-romania-este-al-2-lea-exportator-de-forta-de-munca-dupa-siria/

Cel de-al doilea panel organizat a avut ca tema de discutie “Agrointeligenta – Alianta producatorilor agroalimentari cu retailerii si consumatorii. Cai de realizare”.

Cel de-al treilea panel organizat a avut ca tema de discutie “Modele de succes in business. Tehnici de imbunatatire a calitatii serviciilor. Efiecientizarea dialogului dintre mediul de afaceri si autoritati”.

Cel de-al patrulea panel organizat a avut ca tema de discutii “Modalitati de finantare alternativa pentru antreprenorii firmelor medii si mari din agribusiness, productie alimentara, de bauturi si HORECA.”

In data de 13 noiembrie 2019 a fost organizata cea de-a doua zi a conferintei, cand s-a tinut un singur panel a carui tema de discutii a fost “Accesarea finantarilor suplimentare pentru antreprenorii de start – up- uri. Fonduri de investitii si finantari private.”