FMCG provine din “Fast Moving Consumer Goods” si inseamna Bunuri de Larg Consum. Acesta este un domeniu care include zone de productie, distributie si vanzare de produse diverse, de la detergenti si cosmetice pana la alimente de baza sau bauturi racoritoare. In linii mari, cam tot ceea ce se gaseste intr-un supermarket sau hypermarket modern.

La fel ca majoritatea domeniilor performante ale economiei noastre, piata FMCG se confrunta cu nevoia acuta de muncitori, calificati sau necalificati, pe care nu-i poate suplini prin cererea de munca interna. Peste jumatate dintre companiile din sectorul FMCG din Romania au in vedere ca in anul 2020 sa sporeasca numarul de angajati cu circa 11%, pe fondul unei cresteri accelerate a pietei bunurilor de larg consum in ultimii 2 ani.

Sectorul FMCG dispune de o gama ampla de oferte de locuri de munca. Pentru a ocupa in mod cat mai eficient aceste locuri de munca, va recomandam recrutarea muncitorilor straini si in mod special va recomandam personalul asiatic. Foarte harnic și responsabil, acesta va poate scoate din impas si va poate ajuta business-ul sa se redreseze si sa creasca constant. Asiaticii si-au demonstrat eficienta in FMCG, iar calitatile lor native ii recomanda pentru munca in strainatate in cadrul acestei industrii.

Datorita seriozitatii lor, muncitorii asiatici sunt solutia potrivita pentru lipsa de personal cu care se confrunta aceasta industrie. Salariul minim pentru cetateni straini este in prezent la acelasi nivel cu salariul minim pentru cetatenii romani, acesta fiind un motiv in plus pentru a apela la muncitori straini in Romania. Muncitorii straini din Asia sunt meticulosi si pot indeplini sarcini de serviciu ce implica rutina si multa rabdare.

Lucratorii asiatici pentru domeniul FMCG cunosc limba engleza, iar o parte dintre acestia au urmat cursuri de pregatire in tara de origine. De asemenea, muncitorii asiatici pot ocupa locuri de munca in industria FMCG ca muncitori necalificati.

Dorinta lor de a castiga bani pentru a-si ajuta familiile reprezinta forta care ii ajuta in fiecare zi sa fie angajati model. Resursele umane din Asia va pot influenta pozitiv mediul de lucru prin dedicarea și implicarea de care vor da dovada. Daca va doriti personal instruit, respectuos și responsabil, cu siguranta asiaticii sunt persoanele potrivite pentru acest sector.

In mod concret, personalul asiatic in domeniul FMCG va poate fi de real folos atunci cand efectuati angajari de straini pe pozitii de manipulant de marfa in cadrul depozitelor, operator stivuitoare si mini-stivuitoare si alte utilaje din depozite. Eficienta si indemanarea in activitatile specifice industriei FMCG sunt calitati incontestabile ale muncitorilor straini din tarile asiatice. Daca urmariti o imbunatatire a serviciilor Dumneavoastra, seriozitatea personalului asiatic va poate ajuta si beneficia inclusiv pe termen lung.

Compania Working Market Agency este agentia de recrutare forta de munca care va ofera servicii complete de recrutare si plasare personal strain, pentru sectorul FMCG, din tari asiatice precum Nepal, India, Pakistan, Filipine, Sri Lanka, Vietnam sau Bangladesh, incepand de la identificarea nevoilor de personal ale firmei Dumneavoastra, obtinerea autorizatiilor de munca de la Inspectoratul General Pentru Imigrari, obtinerea permiselor de sedere si pana la asistenta oferita dupa sosirea muncitorilor straini in Romania.