Datele oficiale recent actualizate pentru anul curent ofera o imagine concludenta asupra interesului angajatorilor romani pentru recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici.  In egala masura, se confirma interesul muncitorilor straini pentru locurile de munca din Romania. Mii de cetateni straini continua si in acest an sa aleaga munca in strainatate si au solicitat si solicita in continuare autoritatilor romane emiterea permiselor de munca pentru tara noastra.

Astfel, Inspectoratul General pentru Imigrari a dat publicitatii faptul ca din cei peste 15.200 de muncitori straini care au obtinut aviz in vederea admiterii pe piata fortei de munca din Romania in prima jumatate a anului, cei mai multi sunt muncitori straini asiatici.

In ceea ce priveste evolutia lunara a cererilor privind eliberarea avizelor de munca cetatenilor straini, cele mai multe cereri s-au inregistrat in luna martie, chiar inainte de debutul starii de urgenta (4134) iar cele mai putine in luna mai (1.164), moment dupa care trendul a inceput sa fie din nou ascendent odata cu iesirea din starea de urgenta.

Muncitorii straini au ales oferte de locuri de munca din toate zonele tarii, insa Bucurestiul este pe primul loc in topul alegerilor acestora (5.346 de avize), urmat de judetele Constanta cu 1.709 de avize emise, Ilfov cu 1.639, Iasi cu 736 si Timis cu 687. Este important de mentionat faptul ca un numar mare de avize a fost emis pentru lucratori permanenti (14.808), fapt care ilustreaza dorinta de stabilitate si constanta atat a angajatorilor romani cat si a muncitorilor straini.

Si pe parcursul acestui an, cei mai intalniti muncitori straini din Romania sunt muncitorii asiatici, confirmand astfel increderea si interesul angajatorilor romani pentru aceasta categorie de lucratori care au demonstrat eficienta, seriozitate si constanta la locul de munca.

In ceea ce priveste tara de origine a muncitorilor asiatici, statistica oficiala arata ca multe dintre avizele de munca au fost emise in acest an persoanelor din Nepal (2.469), urmate de cele din Sri Lanka (2.187), India (2171), Vietnam (1.779) si Turcia (1.694).

In acest context, agentia de recrutare din strainatate Working Market Agency priveste cu multa incredere dar si cu real optimism solutia propusa angajatorilor romani pentru rezolvarea crizei de pe piata fortei de munca din Romania prin angajarea strainilor din tarile asiatice.

Dovada neechivoca a succesului acestei solutii o reprezinta numarul tot mai mare de angajari de muncitori vietnamezi, muncitori indieni, muncitori pakistanezi, muncitori sri-lankezi, muncitori turci sau nepalezi precum si a celor din Bangladesh, expresie a impresiei pozitive de care se bucura aceasta categorie de muncitori straini in tara noastra.

Recrutarea muncitorilor straini presupune anumite etape si proceduri care dureaza, in medie, intre 3 si 4 luni, insa acestea odata finalizate vor deschide posibilitatea dezvoltarii afacerii dumneavoastra pe termen lung alaturi de personalul strain asiatic atent selectionat si angajat, de obicei, pentru o durata de minim 2 ani.

Compania Working Market Agency ofera servicii complete pentru recrutarea, selectarea și plasarea de personal din tarile asiatice. Serviciile companiei noastre s-au dovedit extrem de utile pentru acoperirea necesarului de forta de munca in domenii precum constructiile, sectorul de productie, industria textila si de confectii, domeniul HoReCa, agricultura, depozite logistice sau domeniul asistentei si ingrijirii.