Cultura si filozofia Asiei au ocupat mult timp mintile europenilor cu atitudinea sa speciala fata de viata, fiintele vii si lumea in ansamblu, astfel incat budismul a devenit deosebit de atragator pentru multe persoane: această religie a devenit a treia cea mai populara, dupa crestinism si islam.

Muncitorii straini asiatici din tara noastra care provin din tari precum India, Nepal, Sri Lanka si partial cei din Bangladesh sau Vietnam sunt in general adeptii cultului budist. Multe principii de baza ale acestei religii sunt transpuse in viata de zi cu zi de catre adeptii sai, fapt care genereaza curiozitate cu privire la fundamentele sale.

Fondatorul acestei invataturi religioase a fost Buddha Shakyamuni (Siddhartha Gautama), o persoana reala care a obtinut Iluminarea in a 49-a zi de meditatie. De remarcat este faptul ca Buddha nu este un nume, ci mai degraba o desemnare a unei stari de constiinta specifice: literal, inseamna „iluminat, trezit”.

Siddhartha a devenit fondatorul uneia dintre cele mai puternice si influente religii de pe Pamant, desi budismul este mai mult o stiinta decat o credinta in divin sau o religie in sensul clasic al cuvantului. Budismul este impartit in mai multe scoli principale si multe mici, intre care exista diferente de opinie cu privire la invataturile lor.

Mahayana este una dintre scolile de frunte din budism. Una dintre ideile sale principale este compasiunea pentru toate fiintele vii si non-vatamarea tuturor lucrurilor.

Vajrayana – unii chiar il numesc budismul tantric. Esenta doctrinei si a tehnicilor ei implica utilizarea unor practici mistice care pot afecta semnificativ subconstientul unei persoane, conducandu-l la iluminare.

Theravada este cea mai timpurie ramura a budismului. Proponentii acestei scoli sustin ca invatarea lor transmite cel mai exact cuvintele si instructiunile lui Buddha Shakyamuni, expuse in Canonul Pali, o invatatura straveche, care a fost transmisa oral timp indelungat si a fost inregistrata relativ recent, desi cu unele denaturari, dupa cum spun specialistii.

Unele dintre cele mai des intalnite atribute la adeptii budismului sunt calmul, stapanirea de sine si moderatia (echilibrul). Acestea sunt deseori chiar elemente cheie pe care angajatorii romani le cauta la viitorii lor angajati.

Recrutarea si plasarea de muncitori straini asiatici in Romania cum ar fi muncitori in constructii, muncitori pe santier, muncitori in agricultura sau muncitori intr-o gama variata de domenii industriale sau productie nu presupune doar furnizarea de forta de munca pe care clientul o primeste intr-o buna zi la poarta fabricii sau pe santierul unde construieste.

Tocmai din aceste motive agentia de recrutare si plasare de forta de munca Working Market Agency colaboreaza strans cu angajatorii din Romania, in primul rand pentru a intelege obiectivele recrutarii si, pe de alta parte, pentru a usura substantial selectia personalului. De aceea, muncitorii straini pe care ii selectam ajung sa se integreze mult mai usor la locul de munca, iar performantele lor sunt superioare.