Oportunitatile de afaceri din agricultura, productie alimentara, logistica si HORECA din Romania si Europa de Sud-Est au fost analizate in cadrul Bucharest Food Summit, o platforma transdisciplinara de dezbatere a problemelor din aceste domenii, cu focus pe finantare, investitii si eficientizare.

Astfel București a devenit pentru un moment, punctul central al discuțiilor despre industria și securitatea alimentară din Europa Centrala si de Est.Centrala si de Est.

Potrivit organizatorilor, pe lista celor prezenti la eveniment s-au aflat: Petre Daea – ministrul Agriculturii, László Borbély – consilier de stat, Cabinetul primului ministru, Varujan Pambuccian – deputat Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, Radu Ştefan Oprea – ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Excelenţa Sa, domnul Salah S. El-Sadek – ambasadorul Republicii Arabe Egipt în România, Valeriu Tabără – preşedintele ASAS, Varujan Vosganian – vice-preşedintele ALDE, Ilie Şerbănescu – analist economic, şi Nicolae Badea – fondator si CEO al COMPUTERLAND ROMANIA.

 

COMPUTERLAND ROMANIA sprijina in calitate de PARTENER GOLD organizarea primei editii BUCHAREST FOOD SUMMIT.

 

Sustinerea proiectului de catre COMPUTERLAND ROMANIA vine la pachet cu sustinerea juridica acordata de catre OANA LIVIA BADEA LAW OFFICE, care prin avocatii sai, ofera o gama larga de servicii de asistenta juridica unor mari investitori straini. Datorita experientei sale in finalizarea, cu succes, a unor tranzactii importante si sofisticate, OANA LIVIA BADEA LAW OFFICE, este una dintre cele mai bine vazute si apreciate firme de avocatura din Romania. Avand un background solid in dreptul afacerilor, Doamna Avocat Oana Livia Badea, propune impreuna cu WORKING MARKET AGENCY, al carei fondator este, o solutie sustenabila si profitabila pentru a combate criza fortei de munca din domeniile prezentate in cadrul Bucharest Food Summit, ce include servicii de asistenta juridica permanenta – intermediere forta de munca din spatiul non UE.

 

 

Acest eveniment poarta marca FOOD BIZ, avand alaturi ca partenerii: HORA – Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, Asociația oamenilor de afaceri “Pro Invest”, ASPES – Asociația pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale și Economistul.

 

Subiectele dezbatute acopera aspecte critice pentru industria si securitatea alimentara din Europa Centrala si de Est:

  • Modele de finanțare ale fermierilor și antreprenorilor din agricultură, industria alimentară, de băuturi și HoReCa din România și Europa Centrala si de Sud Est;

 

  • Creșterea competitivității și armonizarea calității serviciilor în economiile Bazinului Dunărean;

 

  • Evoluții tehnologice în industria constructoare de echipamente, utilaje și impactul asupra agriculturii, industriei alimentare și de băuturi;

 

  • Robotizarea, tehnologizarea și impactul inteligenței artificiale asupra crizei forței de muncă;

 

  • Relația dintre producătorii români și marii retaileri;

 

  • Ce se va întâmpla cu subvențiile pentru fermieri după 2020? Necesitatea sprijinirii fermierilor români pentru trecerea de la producție la procesare pentru obținerea unei valori adăugate mai mari.

 

 

 

BUCHAREST FOOD SUMMIT este locul de întâlnire dintre specialiștii, liderii și antreprenorii care definesc dezvoltarea business-urilor din agricultură, HoReCa și din industriile de food & drinks din România.

Cu aceasta ocazie se reunește comunitatea de business din domeniu și se oferă acces la informații, parteneriate, networking și oportunități pentru dezvoltare sustenabilă în beneficiul generațiilor viitoare.