In perioada 21 septembrie – 19 noiembrie 2020 are loc cea de-a treia editie a celui mai influent eveniment de industrie alimentara – Bucharest Food Summit 2020. Potrivit multor specialisti in domeniu, Bucharest Food Summit 2020 reprezinta cel mai mare si important eveniment international al toamnei din Romania in agribusiness, productie alimentara, productie de bauturi, retail si HoReCa.

Deschiderea oficiala a prestigiosului eveniment a avut loc in data de 22 septembrie, gazda deschiderii fiind Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMV), o institutie de renume care asigura specialistii de maine ai tarii, cei in mainile carora se va afla destinul sectorului agro-alimentar si de bauturi din Romania.

BucharestFoodSummit.ro este organizat in parteneriat cu: #RomaniaFunctioneaza, FoodBiz, CEC Bank, Casa de Avocatura Biris-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, ICDP – Maracineni, HORA, Agrostandard si Academia de Studii Economice București.

Mentionam faptul ca sponsorii evenimentului sunt : Sponsor Gold – Computerland România, Exclusive Pure Water Partner – Aqua Carpatica, Wine Partner – Domeniile Samburesti.

La acest eveniment vor lua cuvantul importanti oameni de afaceri din Romania, manageri ai institutiilor de invatamant superior si oameni politici de inalt nivel.

In ziua deschiderii, unul dintre cei mai importanti antreprenori din Romania, domnul Nicolae Badea, Presedintele Computerland Romania, a subliniat importanta noilor tehnologii si a digitalizarii in epoca prezenta si cea urmatoare, referindu-se totodata la provocarile pe care le implica „Noul Normal” pentru oamenii de afaceri din agribusiness.

Totodata, domnul Gabriel Biris, partener fondator al Casei de Avocatura Biris-Goran si-a exprimat increderea in potentialul agriculturii autohtone, capabile sa asigure hrana nu doar pentru romani, ci sa produca si pentru export. Cresterea plusvalorii este un element benefic pentru toata lumea, a precizat domnul Gabriel Biris.

Seara zilei de deschidere s-a incheiat cu o degustare de vinuri de calitate deosebita de la Statiunea Vitivinicola de Cercetare-Dezvoltare Pietroasa, care include momentan doar soiuri autohtone romanesti specifice si relevante.

Compania Working Market Agency a fost si este alaturi de acest eveniment pe care il considera unul de referinta pentru tara noastra. Reamintim faptul ca la editiile precedente, doamna Oana Livia Badea – General Manager al companiei Working Market Agency a subliniat faptul ca Romania a devenit al doilea exportator de forta de munca dupa Siria, fapt care genereaza nevoia angajatorilor romani de a aduce forta de munca din afara spatiului UE, in acest moment existand o multime de posibilitati si solutii viabile de recrutare si plasare a muncitorilor straini din tari precum India, Pakistan, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka, Vietnam sau Turcia.

Urmatorul eveniment sub cupola „BucharestFoodSummit.ro” va avea loc pe data de 29 septembrie – Prezentari si analiza, produse alimentare de colectie. BucharestFoodSummit.ro include astfel de manifestari care se vor desfasura pe parcursul a peste 2 luni si care vor reuni cei mai importanti oameni de afaceri si autoritati din agribusiness, productia alimentara, de bauturi, retail si HoReCa din Romania.