Indienii sunt un popor cu o mare diversitate etnică, religioasă şi socială, aşa că reţetele lor tradiţionale sunt numeroase şi variate atât ca ingrediente, cât şi ca mod de preparare. Bucătăria indiană foloseşte din plin condimentele, verdeţurile şi legumele, mulţi dintre locuitori fiind vegetarieni din motive religioase.

Mark Twain a spus despre India ca este “tara pe care orice om isi doreste sa o vada”. Cultura culinară a Indiei s-a dezvoltat de-a lungul istoriei, influenţată fiind de obiceiurile hinduse, dar şi de interacţiunea cu mongolii şi britanicii. În perioada colonială, indienii au deprins noi metode de a găti, ceea ce a dus la o mare diversitate şi flexibilitate în tradiţia lor culinară.

Bucătăria indiană cunoaşte zeci de variaţiuni regionale, fiecare cu preferinţele şi specialităţile sale. În insule şi pe coastele subcontinentului indian, oamenii s-au hrănit mult timp cu peşte crud şi fructe. Astăzi s-a păstrat tradiţia consumului de peşte şi fructe de mare, chiar dacă nu se mai mănâncă crude.

În zona Andhra Pradesh oamenii preferă reţete vegetariene în care, pentru mai mult gust, se folosesc intens condimentele picante, iar ca „pansament gastric” se mănâncă brânzeturi specifice regiunii. Indienii sunt faimoşi pentru murăturile făcute din mango verde (Avakaya) şi din frunzele arbustului gongura.

În regiunea Arunachal Pradesh se mănâncă în special orez, combinat cu peşte, carne şi multe legume cu frunze verzi. Preferata este salata verde preparată după o reţetă indiană tradiţională: se fierbe cu ghimbir, coriandru şi ardei iuţi.

În Haryana se poate experimenta bucătăria indiană tradiţională fiindcă oamenii nu folosesc ingrediente moderne precum aromele artificiale sau conservanţii. Preferă brânza naturală fiindcă regiunea este cunoscută pentru creşterea vitelor, iar băutura cea mai consumată este lassi – iaurt amestecat cu apă sau lapte şi condimente indiene.

Mâncărurile picante (curry) din bucătăria indiană sunt pregătite de obicei cu ulei vegetal. În nord şi vest se foloseşte uleiul de arahide, pe când estul Indiei se bazează pe uleiul de muştar. Coasta vestică preferă uleiul de cocos, iar sudul găteşte cu ulei de susan.

India este totodata si unul dintre marii furnizori de muncitori straini pentru tara noastra. Experienta si seriozitatea sunt doua dintre punctele forte ale angajatilor asiatici. Recrutarea si plasarea personalului strain din India pentru domeniile muncitori in constructii, muncitori pe santier, muncitori in agricultura precum si in multe alte domenii de activitate s-a dovedit a fi o excelenta solutie pentru angajatorii din Romania.

Agentia de recrutare de forta de munca din strainatate Working Market Agency va ofera servicii complete de recrutare muncitori straini din Asia. Stim ca prioritatile generale ale profesionistilor din sectorul constructiilor sunt predarea la timp a proiectelor, dar si asigurarea ca proiectele sunt atractive, sigure, durabile si incadrate in buget. Va recomandam angajarea muncitorilor asiatici in constructii precum si in multe alte domenii de activitate pentru un plus de seriozitate si responsabilitate la locul de munca.