Dupa ce ani de-a randul au fost la mare cautare bonele filipineze pentru cresterea si ingrijirea celor mici, in ultimul timp tot mai multe familii din Romania au inceput sa apeleze la recrutarea si plasarea bonelor asiatice din Nepal.

Bonele venite din Nepal au grija de copii, gatesc si se ocupa de menaj. Sunt persoane care apreciaza munca in strainatate si care sunt oneste si devotate la locul de munca. Punctul forte este echilibrul si increderea pe care acestea le transmit in mod natural, aspect remarcat de mamele din Romania care le-au angajat deja.

Angajarea strainilor pentru postul de bona in scopul cresterii si ingirjirii corespunzatoare a copiilor este o situatie din ce in ce mai intalnita in mediul urban din Romania. Recrutarea bonelor nepaleze are avantajul faptului ca acestea reusesc sa stabileasca repede o relatie naturala cu parintii si copiii.

Parintii au observat faptul ca bonele din Nepal nu isi doresc sa schimbe locul de munca atat de des. Prin prisma religiei in general, fie hindusa fie budista, nepalezii sunt oameni calzi, onesti, echilibrati. Ei vin cu energie pozitiva in familie si se straduiesc sa mentina un cadru armonios si echilibrat, fapt care este esential pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a copiilor.

Sociologii au explicat calitatile bonelor nepaleze prin faptul ca in civilizatia budista avem o constanta, asumarea unor valori. In budism exista calea de mijloc care ii educa, inclusiv pe bone, sa aiba o gandire corecta si un comportament corect. Ele sunt atente si pricepute crescand copii familiilor si sunt mai atasate de acesti copii.

Este important de mentionat faptul ca anul trecut, in tara noastra, peste 150 de bone din strainatate au primit avize de munca. Pentru a aduce o bona in tara, familiile de romani asteapta in medie 4 luni de zile, timp in care vor trebui obtinute toate documentele legale pentru angajarea strainilor in Romania.

Trebuie precizat deopotriva si faptul ca in acest moment in tara noastra salariul minim pentru cetateni straini este la acelasi nivel cu salariul minim pentru cetatenii romani, factor care este de obicei avut in vedere de catre angajator. De asemenea, bonele din Nepal vin in tara noastra pentru un contract de minim doi ani, fapt care va conferi stabilitate in cresterea copiilor.

Modeste si devotate, tot mai multe bone nepaleze ajung in casele din Romania in ultima vreme, fapt deloc intamplator daca avem in vedere asteptarile parintilor de la bona copiilor lor. Speriati ca unele romance considera ca bataia este rupta din rai, multi parinti au decis sa se orienteze catre bonele asiatice care au la baza o cultura a echilibrului, non-violentei si armoniei.

Cei care vin din Asia pentru a lucra in tara noastra, fie ca este vorba de muncitori vietnamezi, muncitori din Turcia, Pakistan, India, Sri Lanka, Bangladesh sau Nepal surprind mereu la capitolul “Adaptabilitate”. Este si cazul bonelor din Nepal, care surprind in mod placut parintii din Romania prin rapiditatea integrarii la locul de munca.

Cu o prezenta constanta si consacrata pe piata serviciilor de recrutare si plasare a personalului strain, agentia de recrutare si plasare forta de munca din strainatate Working Market Agency va sta la dispozitie pentru a lua decizia potrivita pentru succesul afacerii dumneavoastra, prin recrutarea muncitorilor straini asiatici din tari precum India, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka, Pakistan, Vietnam sau Turcia.