Antreprenorii romani sunt aceia care de multe ori si-au riscat averea, mare sau mica, dorind sa dezvolte o afacere, cu beneficii pentru stat care incaseaza taxe si impozite ca urmare a  activitatilor economice desfasurate. Acestia au trebuit sa supravietuiasca, cautand solutii legale si viabile pentru atragerea, recrutarea si plasarea fortei de munca in cadrul companiilor.

Date oficiale publicate de Bestjobs releva faptul ca peste 70% dintre companii recunosc ca principalul motiv pentru angajarea strainilor este lipsa fortei de munca specializata de pe piata locala. Alte motive indicate sunt productivitatea redusa a angajatilor romani (36% dintre respondenti) sau pretentiile salariale ridicate raportat la cerintele jobului sau aptitudinile candidatilor (27% dintre respondenti).

Ocuparea locurilor de munca de catre straini in cadrul companiilor romanesti este o tendinta in continua crestere in multe domenii de activitate. Principalele pozitii pentru care companiile de pe piata locala ar apela la recrutarea strainilor sunt cele de muncitori necalificati (45% dintre angajatori), ingineri/specialisti in domenii diverse (41%), muncitori calificati (33%), dar si pozitii in IT&C (12%) sau de management.

In ultimii ani, angajatorii din Romania au inteles faptul ca speranta reintoarcerii in tara a muncitorilor romani care au plecat in Occident nu este o solutie fezabila, intrucat un asemenea eveniment nu va avea loc in viitorul imediat. In plus, avantajele aduse de muncitorii straini asiatici, utilizati si remunerati corespunzator calificarii, sunt substantiale atat din punct de vedere economic, cat si social.

Recrutarea si plasarea de muncitori straini asiatici in Romania cum ar fi muncitori in constructii, muncitori pe santier, muncitori in agricultura sau muncitori intr-o gama variata de domenii industriale sau productie nu presupune doar furnizarea de forta de munca pe care clientul o primeste intr-o buna zi la poarta fabricii sau pe santierul unde construieste.

Tocmai din aceste motive agentia de recrutare si plasare de forta de munca Working Market Agency colaboreaza strans cu angajatorii din Romania, in primul rand pentru a intelege obiectivele recrutarii si, pe de alta parte, pentru a usura substantial selectia personalului. De aceea, muncitorii straini pe care ii selectam ajung sa se integreze mult mai usor la locul de munca, iar performantele lor sunt superioare.

Multe din lucrurile care erau valabile la inceputul anului s-au schimbat intre timp. In acest context de incertitudine, multe dintre initiativele privind locurile de munca se concentreaza mai mult ca niciodata pe gasirea de resurse umane de calitate, sens in care muncitorii straini asiatici reprezinta o excelenta solutie pentru companiile din Romania.

Experienta globala si perspectiva locala a companiei Working Market Agency fac posibila gestionarea oricarui proiect de recrutare a muncitorilor straini asiatici, atat pentru municipiul Bucuresti, cat si pentru alte zone din Romania. Misiunea noastra este sa ajutam companiile romanesti sa-si atinga potentialul maxim prin recrutarea de resurse umane de calitate din tarile asiatice.