Guvernul Romaniei a confirmat recent faptul ca incepand cu data de 1 septembrie restaurantele se vor redeschide, insa cu respectarea anumitor conditii. Locurile de munca si alegerea personalului potrivit pentru sustinerea si dezvoltarea activitatii restaurantelor vor fi din nou in atentia angajatorilor din acest domeniu atat de afectat de restrictiile impuse in urma izbucnirii pandemiei.

Reluarea activitatii in interiorul restaurantelor va presupune respectarea unor reguli de distantare fizica, purtarea mastilor de protectie la intrarea si iesirea din restaurant si lasarea unor mese neocupate. Angajatorii vor avea nevoie, desigur, de personal bine instruit, responsabil si serios si care sa sustina respectarea tuturor acestor reguli pentru a evita situatii si sanctiuni neplacute care pot afecta bunul mers al afacerii.

Avand in vedere multitudinea de reguli ce vor trebui respectate pentru reluarea activitatilor restaurantelor, agentia noastra de recrutare din strainatate va recomanda angajarea strainilor. Recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici in domeniul HoReCa s-a dovedit in ultimii ani a fi o alegere inspirata pentru angajatorii romani sub toate aspectele.

Astfel, angajatii asiatici din domeniul HoReCa exceleaza atat din punct de vedere al pregatirii profesionale dar mai ales din punct de vedere al responsabilitatii si seriozitatii la locul de munca. Adaptabilitatea la diferite medii si situatii dar si rezistenta la stres constituie alte atuuri ale muncitorilor asiatici.

Este important de mentionat faptul ca in prezent salariul minim pentru muncitorii straini este la acelasi nivel cu salariul minim pentru cetatenii romani. Stabilitatea la locul de munca este un alt avantaj care rezulta automat prin angajarea strainilor, deoarece acestia vin in mod normal sa lucreze in Romania pentru perioade contractuale de doi ani care pot fi si prelungite. Este cunoscut angajatorilor faptul ca muncitorii romani din sectorul HoReCa obisnuiesc sa schimbe deseori locul de munca sau aleg sa plece in strainatate, situatie care in cele din urma isi lasa amprenta asupra bunului mers al afacerii.

In ceea ce priveste tarile de provenienta a muncitorilor straini asiatici pentru domeniul restaurantelor va recomandam muncitorii din Nepal, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, India, Vietnam sau Turcia. Obisnuiti cu aromele deosebite si cu o experienta vasta dobandita in prepararea mancarurilor cu specific local sau international, bucatarii din Asia sunt o resursa pretioasa pentru orice restaurant.

Multi angajatori romani au ramas surprinsi de atitudinea pozitiva a angajaților asiatici in domeniul HoReCa. Indiferent ca vorbim despre bucatari, ajutor de bucatar. ospatar sau spalator de vase, acestia sunt caracterizati de rapiditate si eficienta in activitate. Daca angajati personal asiatic, veti beneficia de resurse umane extrem de valoroase.

Compania Working Market Agency este agentia de recrutare a fortei de munca din strainatate care vine in ajutorul angajatorilor romani din domeniul HoReCa precum si din alte domenii si sectoare de activitate in vederea angajarii strainilor din spatiul non-UE. Experienta indelungata si profesionalismul desavarsit ne recomanda si ne pozitioneaza in topul companiilor romanesti de recrutare si plasare de forta de munca din spatiul non-UE.