Locurile de munca din tarile occidentale au fost luate cu asalt de catre cetateni din Romania, motiv pentru care in urma celor care pleaca, angajatorii din tara se confrunta cu dificultați in a gasi personal calificat si necalificat.

Unii angajatori, pentru a umple aceste goluri din resursa umana cu oameni potriviti pentru activitatile respective, au urmat intocmai indemnul lansat si de compania Working Market Agency, agentia de forta de munca din strainatate care a promovat in randul antreprenorilor din Romania ideea de business bazat pe recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici pentru domenii diferite de activitate.

Plasarea personalului strain din Asia pare un trend ce capata proportii de la trimestru la trimestru, avand la baza chiar beneficiile clare pe care le ofera resursa umana din aceasta zona a Globului, fapt care genereaza un interes deosebit in randul angajatorilor romani privind oferta de locuri de munca pentru straini.

Astfel, unul dintre motivele principale avute in vedere de angajatorii din Romania il reprezinta criteriul economic, mai ales in perioada actuala marcata de reorganizarea afacerilor si de incertitudini economice. Orice antreprenor isi programeaza atent cheltuielile, inclusiv cele legate de personal, in scopul de a obtine productivitate, care este cheia bunului mers al oricarei afaceri.

Personalul strain asiatic, cum ar fi de exemplu muncitorii in constructii, muncitorii pe santier, muncitorii in agricultura, muncitorii in sectorul de productie sau in domeniul ingrijirii, muncitorii in sectorul FMCG, sunt foarte interesati de munca in strainatate in tara noastra.

Muncitorii asiatici nu vin aici sa se distreze, ci aleg sa lucreze in tara noastra cu gandul ca banii pe care ii castiga aici sunt importanti pentru cei dragi de acasa. In acest moment, salariul minim pentru cetatenii straini este acelasi cu salariul minim pentru cetatenii romani. Salariile de la noi sunt convenabile atat pentru ei, dar mai ales pentru angajator, daca este sa privim in ansamblu intreaga suma de calitati oferite de personalul asiatic.

Cei care vin din Asia pentru a lucra in tara noastra, fie ca este vorba de muncitori vietnamezi, muncitori din Turcia, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh sau Nepal surprind mereu la capitolul “Adaptabilitate”. Acestia pot invata intr-un timp relativ scurt atat procesele de munca pe care compania le implementeaza, cat si limba romana.

Modul in care muncitorii straini pot gestiona stresul si responsabilitatea pe care o arata la locul de munca reprezinta argumente solide in favoarea recrutarii de personal asiatic. Adaugand in acest cos al beneficiilor si componenta economica, ajungem rapid la concluzia ca angajarea muncitorilor asiatici, in locul romanilor plecati in Vest, reprezinta o solutie mai mult decat inspirata pentru angajatorii din tara.

Compania Working Market Agency este prezenta pe piata serviciilor de recrutare si plasare a personalului strain in Romania de o lunga perioada de timp, iar activitatea neintrerupta a companiei si parteneriatele de succes create si consolidate de-a lungul timpului ne recomanda ca pe o agentie de top de recrutare de personal strain in Romania.