In acest moment, Romania inregistreaza multe decese, putine nasteri si o populatie aflata la varsta activa care este interesata in numar mare sa emigreze spre tari mai bogate. La toate acestea se adauga faptul ca numarul persoanelor din Romania aflate in pragul pensionarii este din ce in ce mai ridicat.

Astfel, este de asteptat ca o persoana nascuta dupa anul 1990 sa sustina pensia pentru patru persoane nascute in perioada 1966-1990. Acest fapt este extrem de ingrijorator, deoarece trendul este inspre agravarea situatiei nicidecum spre o imbunatatire.

Ocuparea locurilor de munca in tara noastra este si va fi o problema acuta, dureroasa, cu un impact social major la toate nivelurile. Deoarece foarte multi tineri romani nu au copii, acestia nu stau pe ganduri si sunt inclinati sa aleaga munca in strainatate in special in tarile Europei de Vest, pentru a obtine salarii mai bune.

In aceste conditii, muncitorii străini care vin în România sunt parte din solutia care ne va permite să mai existăm în următorii ani. Nu este doar o solutie ci si o masura indispensabila in acelasi timp, altminteri va fi efectiv foarte greu pentru gasirea resurselor bugetare in vederea platii pensiilor in viitorul apropiat.

Sociologii afirma la unison faptul ca este nevoie de o politica de imigrare care sa aduca forta de munca in Romania. In acest sens, se poate observa faptul ca recrutarea strainilor incepe sa prinda contur si in tara noastra, fapt care este sustinut si de Guvernul Romaniei prin suplimentarea numarului anual de straini extracomunitari admisi pe piata muncii din tara noastra.

 

Compania Working Market Agency vine in sprijinul antreprenorilor romani din aproape toate domeniile de activitate oferind acestora posibilitatea recrutarii de forta de munca din tari asiatice precum India, Nepal, Pakistan, Vietnam, Sri Lanka, Turcia sau Bangladesh care prezinta un cumul solid de avantaje.

Calitatile acestor muncitori asiatici, obisnuinta cu conditii climatice diverse, rabdarea si perseverenta acestora precum si faptul ca salariul minim pentru cetatenii straini este la acelasi nivel cu salariul minim pentru cetatenii romani sunt factori ce nu pot fi neglijati atunci cand ne referim la ofertele de locuri de munca pentru straini.

La cele de mai sus putem adauga faptul ca muncitorii straini vin sa lucreze in Romania pentru o durata de minim 2 ani si, conform legii, ei nu pot schimba locul de munca decat dupa obtinerea unui nou aviz de munca la alt angajator, fapt ce va genera o stabilitate a personalului asiatic, cu mult superioara stabilitatii personalului autohton.

In plus, asiaticii sunt persoane foarte motivate care apreciaza angajatorul si munca in strainatate, avand in plus experienta muncii in tarile de origine sau in alte tari asiatice unde loialitatea, respectul si simtul masurii sunt elemente de baza adanc incrustate in culturile locale.

Cu o prezenta continua pe piata romaneasca de recrutare, compania Working Market Agency ofera angajatorilor din Romania solutii de personal specializat in diverse ramuri ale agriculturii originar din tarile asiatice. Datorita serviciilor noastre de recrutare profesionale si sigure, suntem considerati a fi alegerea cea mai potrivita pentru nevoile de recrutare din strainatate ale clientilor nostri.