Pe piata internationala a muncii, India este unul din cei mai mari exportatori de forta de munca la nivel mondial, in mare parte datorita populatiei numeroase, dar si din cauza conditiilor economice. Muncitorii straini din India se remarca prin diversitatea calificarii, tara putand furniza de la muncitori necalificati pana la personal inalt specializat.

Lucratorii din India s-au raspandit astfel pe toate meleagurile lumii, fiind o forta de munca ieftina in comparatie cu muncitorii autohtoni. Personalul din India se remarca prin harnicie si capacitatea de a lucra in conditii grele. Muncitorii straini indieni sunt persoane loiale, motivate, respectuoase si oneste.

In domeniul constructiilor, India poate furniza toata gama de muncitori in constructii si muncitori pe santier calificati – zidari, dulgheri, fierari-betonisti, zugravi, instalatori, electricieni, dar si ingineri cu diferite nivele de experienta. Recrutarea personalului necalificat din India se realizeaza cu usurinta, acestia dovedind o rezistenta fizica mare si disponibilitate de a lucra in mod sustinut pentru indeplinirea target-urilor de serviciu.

Muncitorii in agricultura din India reprezinta o resursa umana excelenta deoarece acestia sunt obisnuiti cu munca in aer liber, chiar si in zile calduroase, aceasta fiind climatul preponderent al Indiei. Fie ca este vorba de lucrari agricole sau de ingrijirea animalelor, muncitorii indieni se vor remarca prin rezistenta fizica si productivitate crescute.

De asemenea, in domeniul productiei si al industriei de prelucrare, muncitorii straini din India sunt foarte cautati datorita aptitudinilor lor tehnice deosebite. Se pot recruta pentru munca in strainatate muncitori indieni  cum ar fi tehnicieni-masinisti, operatori strung, sudori, muncitori in domeniul taierii si prelucrarii lemnului, tehnicieni-vopsitori sau tinichigii.

Recrutarea si plasarea muncitorilor straini din India este o solutie foarte nimerita pentru o gama variata de domenii de activitate. In plus fata de domeniile enumerate mai sus, muncitorii indieni sunt potriviti si pentru sectorul FMCG, HORECA, personal curatenie, reciclare ori industria textila. Sunt buni vorbitori de limba engleza si sunt caracterizati de inteligenta si responsabilitate.

Experienta angajatorilor romani cu privire la angajarea strainilor din India este de cele mai multe ori foarte pozitiva. La randul lor, muncitorii din India sunt multumiti de viata din Romania si de salariul castigat aici, care este mult mai mare decat salariul pe care l-ar putea castiga in tara natala in aceleasi domenii de activitate.

De cele mai multe ori, conditiile de cazare din Romania sunt bune, iar camerele sunt dotate cu toate cele necesare pentru un trai decent. Avand internet wi-fi la dispozitie in spatiul de cazare, muncitorii indieni sunt foarte fericiti si comunica des in timpul liber cu familiile din tarile de origine, fapt ce le mentine optimismul si dorinta de a munci pentru ei si viitorul familiilor lor.

Demonstrand implicare si o experienta neintrerupta in domeniul recrutarii strainilor din tarile non UE, compania Working Market Agency va poate sprijini in mod concret pentru aducerea muncitorilor straini indieni sau din alte tari asiatice in scopul angajarii acestora in cadrul companiei dumneavoastra, indeplinind cu profesionalism si cu maxima acuratete procedurile legale aferente recrutarii si angajarii.