De la inceputul crizei sanitare generate de coronavirus s-a tot discutat despre profesiile aflate in linia intai chiar si in perioada restrictiilor, cum ar fi, de exemplu, medicii, politistii sau vanzatorii. Astfel, locurile de munca din aceste domenii au fost bine vazute si apreciate in cadrul comunitatii pe perioada masurilor de restrictie adoptate de autoritati.

La inceputul pandemiei s-a creat o isterie a cumparaturilor, iar rafturile supermarketurilor se goleau cu repeziciune. In acest context, putem considera si fermierii sau lucratorii in domeniul agricol ca facand parte din linia intai. Fermele de animale, sectiile de transare, ambalare, fabricile de procesare a laptelui au lucrat la capacitate maxima pentru a asigura populatiei toate produsele de care a avut nevoie.

In continuare, sectorul agricol ramane prioritar pentru economie, iar ofertele de locuri de munca in acest domeniu nu lipsesc, ci dimpotriva, sunt foarte numeroase. Contextul actual intern insa nu lasa loc de mult optimism, deoarece multi romani aleg munca in strainatate, in calitate de muncitori in agricultura in alte tari din vestul Europei.

Recrutarea si plasarea muncitorilor straini in agricultura este solutia care a dat rezultate si care se recomanda si in continuare. Agentia de recrutare forta de munca din strainatate Working Market Agency va propune angajarea strainilor pentru muncile din sectorul agricol.

Este important de retinut si faptul ca Romania are la dispozitie suma de 931.000 Euro din fonduri europene pentru depozitarea privata a anumitor produse agroalimentare, iar Comisia Europeana se afla in curs de aprobare a cererilor de sprijin din cadrul politicilor agricole comune. Acest fapt implica o posibilitate reala de sprijin si dezvoltare pentru domeniul agricol, iar una dintre componentele din drumul catre succes o poate reprezenta recrutarea muncitorilor straini asiatici.

Compania Working Market Agency vine in sprijinul fermierilor din Romania, oferind forta de munca din Asia, respectiv: transatori carne, ambalatori, muncitori necalificati in domeniul agricol, ingrijitori animale, lucratori in fabricarea produselor lactate, operatori utilaje agricole si nu numai.

Avantajele recrutarii muncitorilor in agricultura din Asia sunt pe deplin dovedite, iar calitatile acestor muncitori precum si faptul ca salariul minim pentru cetatenii straini este la acelasi nivel cu salariul minim pentru cetatenii romani sunt factori ce nu pot fi neglijati atunci cand ne referim la ofertele de locuri de munca pentru sectorul agricol.

La cele de mai sus putem adauga faptul ca muncitorii straini vin sa lucreze in Romania pentru o durata de minim 2 ani, sunt persoane foarte motivate si dornice sa munceasca, avand in plus experienta in tarile de origine unde loialitatea, respectul si simtul masurii sunt elemente apreciate si incurajate de cultura locala.

 

Cu o prezenta continua pe piata romaneasca de recrutare, compania Working Market Agency ofera angajatorilor din Romania solutii de personal specializat in industria agricola din tarile asiatice. Datorita serviciilor noastre de recrutare profesionale si sigure, suntem considerati a fi alegerea cea mai potrivita pentru nevoile de personal ale clientilor nostri.